Създава се Европейски институт за иновации и технологии

С Регламент (ЕО) № 294/2008 се създава Европейски институт за иновации и технологии. Структурата на института ще бъде организирана на две нива, като управителен съвет ще подбира т.нар. „Общности на знания и новаторство“ (ОЗИ) – партньорства между университети, организации за научни изследвания, компании и други участници в процеса на иновации.

Всяка Общност на знания и новаторство трябва да има най-малко три партньорски организации, разположени в поне две различни участващи държави и включващи поне едно висше учебно заведение и една частна фирма. Университетите, които участват в ОЗН, ще бъдат насърчавани да добавят етикета на EIT на дипломите и степените, които връчват.

One response to “Създава се Европейски институт за иновации и технологии

  1. Изобретенията се създават от изобретателите им, но пътищата и магистралите за своевременна и успешна реализация на създадените енерго-ефективни и екологични изобретения се проектират, построяват и подържат или разрушават от държавните структури чрез създадените от тях закони и практики за приложението или за неприложението им.
    Но ………, Но …………, Но ……………, пътища за успешна реализация на изобретения създадени от независими изобретатели няма, но трънливи пътеки и административни сокаци, колкото щеш.
    Повечето от независимите български изобретатели, единствено чрез мечтите си, могат да изпреварят астрономическото време в което са живяли и единствено чрез изобретенията си да покажат пътя по който са вървяли, в стремежа им да бъдат полезни на обществото !

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s