Декларация за сътрудничеството при комуникацията с гражданите

Европейския парламент, Съвета на ЕС и Европейската комисия подписаха политическа декларация, чиято цел е насърчаването на сътрудничеството между държавите-членки и институциите на ЕС в областта на комуникацията с гражданите относно Европа.

Съгласно целите на политическата декларация на гражданите следва да се осигурява, на разбираем за тях език, адекватна и обективна информация по въпросите и политиките на ЕС, която е съобразена с техните очаквания. Предвижда се определянето на общи приоритети на комуникацията относно ЕС.

Европейската комисия ще докладва за прилагането на споразумението в края на всяка година.

Искрено се надявам, че тази декларация ще доведе до по-ясна и координирана комуникация на общностните политики. Повече за значението на комуникацията в контекста на въпроса за легитимността на Европейския съюз виж в сборника Political Theory and the European Union: Legitimacy, Constitutional Choice and Citizenship, както и по-прагматичния поглед на Karp et al: To Know It Is To Love It? Satisfaction with Democracy in the European Union; заслужава си и приноса на Follesdal and Hix: Why There Is a Democratic Deficit in the EU: a Response to Majone and Moravcsik.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s