GM се отказва от сделката за Opel сMagna и Сбербанк

Бордът на директорите на General Motors е решил да не приключи сделката за продажбата на производителя на автомобили Opel на консорциума от канадската Magna и руската Сбербанк. Сделката беше предмет на разследване от Европейската комисия за незаконна държавна помощ.

Европейската комисия е заявила, че е готова да разгледа нов пакет държавна помощ, който може да бъде предложен от германското правителство с оглед на изненадващото съобщение на General Motors.

Германското правителство беше заявило, че финансовата помощ не е обвързана с купувача. Тогава ми е трудно да разбера реакцията на премиера на Северен Рейн-Вестфалия, Jürgen Rüttgers, който е казал “Поведението на General Motors показва грозното лице на турбокапитализма. Това е напълно неприемливо.” Rainer Brüderle, новият министър на икономиката на Германия, също е казал: „Поведението на General Motors към Германия е напълно неприемливо”.

По моето скромно мнение изказаната германска реакция е напълно неприемлива. Германското правителство писмено потвърди пред Европейската комисия, че държавната помощ в размер на 4,5 милиарда евро не е обвързана с избора на Magna и Сбербанк като победители, и е достъпна за всички участници в наддаването.

Сега последно достъпна ли е помощта за всички участници или не е достъпна или как?

 

One response to “GM се отказва от сделката за Opel сMagna и Сбербанк

  1. Много се забавлявам с този казус ))
    (Извинявам се за цинизма)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s