Правна рамка на Европейския фонд за финансова стабилност

Вече имаме първоначалната правна рамка на Европейския фонд за финансова стабилност (ЕФФС). Фондът ще бъде регистриран като ООД по люксембургското право (Société Anonyme). ЕФФС е регистриран с едноличен собственик Люксембург, за да приключи бързо създаването му, но след приключване на националните процедури за одобрение дяловете на всяка държава членка в ЕФФС ще съответстват на дела от капитала в ЕЦБ. Задължението на държавите членки да издават гаранции за дълговите инструменти на ЕФФС ще влезе в сила след като критична маса от тях, представляващи 90% от капитала, са приключили националните си парламентарни процедури за одобрение.

В същото време правителствата на държавите от ЕС се договориха да представят проектите на своите национални бюджети една на друга и на Европейската комисия преди да поискат одобрение на бюджета от съответния национален парламент. Идеята е всяко правителство да предостави широката си оценка за растеж, инфлация, приходи и разходи през пролетта, около шест месеца преди разглеждането на бюджета от националния парламент.

Eurointelligence още веднъж подчертава важността на предприемането на всеобхватни политически мерки, цитирайки заключителното становище на МВФ за политиките на еврозоната. Основната разлика в подходите е в отчитане на всички макроикономически дисбаланси, включително данъчните и регулаторните системи в Германия, които насърчават инвестициите в производство и обезкуражават потреблението.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s