Първа обществена дискусия относно общо европейско договорно право

Комисията е провела първата си среща с представители на бизнеса, потребителите и юристи, за да обсъди създаването на европейско договорно право като част от обществената дискусия по въпроса. Идеята е да се създаде лесен за използване инструмент на европейско договорно право, от който да могат да се възползват потребителите и предприятията, който същевременно предвижда правна сигурност.

Комисията е очертала седем варианта за правния характер на инструмента относно европейското договорно право. Четири от вариантите предвиждат приемането на правнообвързващ акт. Най-широкообхватния вариант предвижда приемането на Европейски граждански кодекс, регулиращ не само договорни отношения, но и други видове гражданскоправни институти като деликтите.

Възможността за използване на европейско договорно право е от огромно значение за юристите, бизнеса и гражданите в Европа. Ето защо е необходимо да се обсъдят всички възможни въздействия на такова ново законодателство на общностно, национално и регионално ниво.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s